Het leven zit vol mysteries. Waarom springt het ene vogelgriepvirus over op de mens en het andere niet? Hoe vindt de ooievaar zijn weg naar zijn overwinteringsgebied?

Bij Biologie houd je je bezig met dit soort vragen en de antwoorden daarop leveren een essentiƫle bijdrage aan onze maatschappij. Zo kunnen we landbouwopbrengsten verhogen of schimmels en bacteriƫn nieuwe antibiotica laten produceren.

De eerste helft van je bachelor volg je een vast programma waarin je vakken krijgt die voor elke bioloog essentieel zijn. In de tweede helft staan verdieping en persoonlijke invulling van je vrije keuzeruimte centraal.

Als afgestudeerd bioloog kun je wetenschappelijk onderzoek doen aan een universiteit of als onderzoeker aan de slag gaan voor een bedrijf. Daarnaast werken veel biologen als docent, adviseur, beleidsmedewerker of voorlichter. Je kunt bij de opleiding Biologie vanaf het eerste studiejaar ook kiezen voor de specialisatie Bioinformatica, waar je leert kennis uit de informatica toe te passen op biologische data.

Voor meer info zie: Universiteit Leiden